Monday, June 2, 2008

Blaga sau Oprescu

Din nou ne aflam in fata unui vot IMPOTRIVA, si nu al unuia PRO. Nici nu am primit rezultatele finale ale alegerilor ca independentul localelor, victima "sistemului ticalosit", a inceput sa stranga de la stanga la dreapta, trecand prin "mijloc", o coalitie destul de puternica. Intr-o intrecere olimpica, reprezentantii partidelor ramase in afara turnului doi s-au inghesuit sa ii ofere sprijin neconditionat doctorului. Oprescu cel fara sustinere pare ca va intra in turul sprijinit de toata ura bucurestenilor pe "candidatul lui Basescu". Nu vorbesc de restul tarii.. presupun ca situatia e, in mare, aceeasi.


Totusi, nu cred ca e cazul sa ne pripim si sa consideram lupta deja transata. La alegerile de ieri aproximativ 70% din populatie a ales sa nu se prezinte. Asadar atacul lui Oprescu la adresa mafiei politice pare minuscul pe langa lovitura naprasnica data clasei politice de catre cetateni prin neprezentarea la vot. Cei 70% dintre bucuresteni care au spus duminica NU chemarii sunt infinit mai multi decat cei care l-au crezut pe Oprescu ca poate schimba ceva.


Si aici intervine Blaga. Pentru el faptul ca Iliescu, Vadim si alti penibili ai clasei politice se inghesuie sa il sustina neconditionat pe Oprescu, ar trebui sa fie o veste buna. In fond, impotriva acestor penibili incercam cu totii sa luptam.
In a doua parte a campaniei, Blaga a reusit sa convinga o parte din bucuresteni ca are solutii. Cu totii stim ca nu are, dar smecheria a functionat. Blaga a parut un canditat care stie ce spune. Asta va conta enorm in turul doi cand lupta dintre el si Oprescu va fi mult mai usor de urmarit. Iar la capitolul asta ma tem ca doctorul sa esueze din nou. Sa nu uitam ca luam parte la primul vot uninominal. De aceea ma indoiesc ca aceasta imaginata lupta impotriva cumetriilor din politica sa conteze pentru bucuresteni. Acestia vor solutii si proiecte nu razboaie impotriva lui Basescu.


Asadar, turul doi va fi unul extrem de interesant.


(Ma intreb totusi de ce Blaga, care nu e bucurestean de origine, isi imagineaza ca poate face fata problemelor Bucurestiului si de ce oamenii nu stiu ca voteaza unul care a "picat" doar de vreo 3 ani in capitala..)

2 comments:

Tudor Muşat said...

Alegerea primarului este INTOTDEAUNA vot uninominal.

Antitot said...

Recunosc greseala! Numai ca alegerea uninominala a existat doar in teorie. In practica partidul - nu omul - a fost scos in fata mereu. Cand am vorbit de "primul vot uninominal" ma gandeam mai degraba la o mentalitate generala decat la un articol din mereu-calcacata-in-picioare-Constitutie a Romaniei. Exprimarea a fost gresita!