Monday, March 17, 2008

Iar Basescu..


Asa, deodata, vineri dupa-amiaza, cat ai zice “hai noroc!”, presedintele s-a facut de ras in fata natiunii. Zece minute, un sfert de ora, cat o fi durat discursul, in locul lui a vorbit Traian Basescu, “Fiul Marinei si al Partidului Comunist”, domiciliat intr-un apartament scump, obtinut ieftin, tata a doua fete..

In acest scurt interval in care tara a incaput pe mainile unui simplu cetatean, doua institutii puternice din Romania, Presedintia si Presa, s-au trezit intr-un razboi tamp, doar fiind ca o fatuca n-a avut destule „succesuri” la Dezvolatrea Vorbirii. Si ca sa terminam cu aceasta caterinca ieftina inainte ca ea sa devina cliseu, vreau sa mentionez ca Elena, „copilul” invocat de „capul la familia Basescu”, a intrat in politica cu acordul tatalui. Nu la Bamboo, nu in Range-ul sport de cateva zeci de mii de euro, nu la concursul de mers leganat pe tocuri. NU! IN POLITICA! Or politica e un ring pe care se lupta dur si se folosesc expresii precum „gaozar”, „tiganca imputita” sau „suie-te pe masa sa iti arat”.

Nu vreu sa fac o paralela intre „huliganii de la Timisoara” ai lui Ceausescu, „golanii” lui Iliescu si „tonomatele cu euro” ale lui Basescu ca sa demonstrez ca discursul sau are radacini in trecutul violent si comunist al Romaniei.. mi-ar lua prea mult si nu merita.

Pana una – alta, nu vad de ce s-a aprins Presedintele. „Tonomatele cu euro” nu au amenitat in nici un fel clasa politica. Toate denunturile facute in presa au ramas fara ecou in Justitie, asa ca presa nu ii este chiar atat de ostila.

In biografia mahmura a celui mai inzestrat om politic al momentului a trebuit sa incapa inca un episod trist. Un caz clinic de automutilare.

No comments: