Monday, March 24, 2008

Mai, ciobanule..


Sunt singur ca sunt multi care isi pun intrebarea: "cine mai poate opri nebunia din fotbal?". Degringolada intrece orice limita. Nu exista probe dar se vad cu ochiul liber de la o posta manevrele marca Becali, Sandu sau Dragomir. Aceste mizerii, transpuse de arbitrii cu fluierul in teren nu mai contenesc.

Oricat de orbit ai fi de dragostea pentru acest club nu poti sa inchizi ochii in fata valului de greseli pro-Steaua. In patru din sase etape disputate pana acum, fluierasii au gresit monstruos pro-Gigi.. Coincidenta. Nu cred! Pana si bunica-mea e revoltata. Are 82 de ani.

Nebunia vis-a-vis de subiectul asta e ca indiferent cum il apuci tot la mana "baronilor" ajungi. Lumea asta se invarte implacabil in jurul lor. Iar Becali nu e singurul jucator malefic. Mircea Sandu si Mitica Dragomir au si ei actiuni la socitatea infecta a fotbalului romanesc. Sa deducem din asta ca sunt niste jeguri.. DA!

Problema e ca indiferent cat de mult i-am huli pe Becali, Sandu si Dragomir si toti ceilalti profitori ai stadioanelor, pe ei ii doare in peluza de restul lumii. Cata vreme exista suporteri, chiar si pentru acest sport manjit de scandal si coruptie, jupanii Ligii I nu prea au de sa isi faca griji. Ei centreaza, ei dau cu capu. DNA-ul l-a scos bazma curata pe Gheorghe Becali care a si marturisit (!!!) faptele (!!!).

Cel mai grav e ca presa sportiva e captiva "fenomenului" - ii mai critica cand si cand, dar convietuieste cu fotbalul lor. Aceste noxe bipede care sufoca fotbalul trebuie facute sa dispara. Din pacate, presa de specialitate nu va renunta niciodata la trioul de alibiuri care le justifica compromisul: interes-rating-concurenta. Adevarat. Dar publicul a fost dresat impotriva propriei vointe, ajungand acum sa accepte circul pentru ca nu stie (sau a uitat) ca exista si altceva.

Nimic nu se schimba, nimic nu se transforma.

No comments: