Tuesday, February 5, 2008

Curtea Constitutionala - emanatie politica a unei clase politice gretoase


In Romania postdecembrista totul este aiurea, totul este confuz, totul este vag, nimic nu are o explicatie logica. Dar cand vine vorba despre Securitate lucrurile sunt cat se poate de sigure: a fost o organizatie criminala iar toti cei care au avut de a face cu ea sunt ori victime ori tortionari. Nu exista vreun fel de neutralitate cand vine vorba de spectrul Securitatii tocmai pentru ca institutia a deservit radical o dictatura extrema.

CNSAS s-a nascut greu, s-a pus greu pe picioare, si, tot greoi, a inceput sa se miste odata cu schimbarea conducerii in 2005. Au venit dosarele, discutiile, dar lipseau sentintele. Dar chiar si asa, macar stiam cine sunt cei care au mutilat tara.

Acum, Curtea Constitutionala a decis ca totul trebuie oprit. In Romania, membra a UE, aflarea adevarului despre fosta politie politica este neconstitutional cu totul. Decizia prin care CNSAS-ul nu mai are dreptul de a da verdicte de colaborare cu fosta Securitate declara nule si iluzorii bazele statului democratic si proclama dominatia grupului mostenitor al Securitatii.

De curand, Voiculescu s-a plans la Curtea Constitutionala vav de decizia primita din parte CNSAS-ului. Judecatorii au raspuns cu o Decizie de 27 de pagini, cele mai rusinoase pagini scrise de un roman vreodata. Mai intai Curtea distruge legea de cercetare a dosarelor Securitatii considerand CNSAS "o instanta extraordinara". Or, aceasta nu este o instanta extraordinara atata timp cat ultima decizie e in mana Justitiei. In al doilea rand, legat de problema Securitatii, Curtea spune: trebuie vazut daca acea parte a securitatii pe care o slujea X se ocupa cu represiunea sau cu apararea sigurantei nationale. Ce ticalosie!! Curtea face o confuzie voita. Daca e vorba de siguranta nationala, cu asta se ocupau pompierii si medicii. Securitatea se ocupa, si cand vana spioni, si cand aresta oameni de rand, cu slujirea intereselor statului comunist. Hotarand ca in Securitate exista cel putin un Departament al Binelui ma face sa vomit. Poate sa imi arate Curtea ce servicii umanitare facea Securitatea? Sau cum a aflat de ele?

Intr-o Romanie in care politicul a excelat doar in crearea de institutii atotputernice si lipsite de raspundere, Curte Constitutionala fiind cel mai bun exemplu, CNSAS-ul a fost singurul produs al dorintei de decomunizare a tarii. Oamenii Securitatii au pus de mult mana pe puterea economica si politica a tarii. Ramasese un singur lucru neplacut pentru ei, faptul ca, vreo doua-trei zile, maximum ce li se putea intampla era ca lumea ii arata cu degetul. Atat. Nimeni nu le lua banii, afacerile, nimic. Atata macar, ii stiam. De acum, a ii cunoaste e neconstitutional.

No comments: