Wednesday, December 17, 2008

Geoana + Boc = Love


Prostitutia politica nu se va termina niciodata in Romania. Acum tarfele din PDL s-au reunit cu tarfele din PSD si au zis s-o puna de un bordel guvernamental in care ele sa faca bani impreuna, dar fara sa se deranjeze una pe alta. Aceasta gloata obosita, lipsita de idealuri si, mai ales, de idei, si numita Guvern, a fost impartita intocmai ca un tort taiat pe din doua, fara greseala: sa ajunga la toata lumea.

PSD si PDL au impartit pana si ultimul post comunal iar o jumatate nu va avea nici un fel de putere asupra celeilalte. Deci Emil Boc va fi doar Juma-de-Prim-Ministru. Cealalta jumatate va fi vice-premierul, ales de PSD, si fara acordul caruia Emil Boc nu are nici o putere, nu poate sa schimbe nimic daca nu ajung la un consens.

Asta e rezultatul votului catorva romanasi care au avut bunavointa de a se prezenta la urne. Principalele trei partide politice si-au impartit aproape egal optiunile de vot, pentru ca, de fapt, mare diferenta intre ele nu prea este. Si daca PNL a cerut neaparat un premier intr-o eventuala coalitie, s-a ajuns la varianta unei adunari de oameni cu orientari complet diferite (PDL-PSD) din care nu are cum sa iasa „cea mai performanta guvernare de la Revolutie incoace”, asa cum s-au grabit sa o numeasca Geoana si Boc.

Poate aceasta este cauza pentru care a „abdicat” Stolojan. Dar va putea, oare, suprevietui aceasta guvernare schizofrenica? Ramane de vazut.

No comments: